Author Topic: blitting not showing texture on quality change  (Read 1237 times)

Offline zammbi

  • float
  • ****
  • Posts: 360
    • View Profile
blitting not showing texture on quality change
« on: August 28, 2010, 07:33:37 am »
Having a little trouble with blitting.
It's not showing the texture on quality change with software mode. Doesn't matter if its transparent or not, what file type it is, tried different textures, setMipmap to false, etc..
It will only show for 'SAMPLINGMODE_NORMAL'. Nothing else is effected, only blitting. No problems at all when I switch to hardware mode.

Anyone else having this issue?
A forum search didn't show anything. So any help will be great...
« Last Edit: August 28, 2010, 09:13:59 am by zammbi »

Offline EgonOlsen

  • Administrator
  • quad
  • *****
  • Posts: 11745
    • View Profile
    • http://www.jpct.net
Re: blitting not showing texture on quality change
« Reply #1 on: August 28, 2010, 09:23:23 am »
Keep in mind that blitting with the software render happens into the front buffer by default. When using AA, the front buffer is the one that contains the post processed results. If you need blitting into the (higher res) backbuffer, you can set the blitting target to it by using Framebuffer.setBlittingTarget().

Offline zammbi

  • float
  • ****
  • Posts: 360
    • View Profile
Re: blitting not showing texture on quality change
« Reply #2 on: August 28, 2010, 11:18:44 am »
Thanks, that did the trick.
Another slight issue. When changing quality the text gets smaller. What's the best way to stop this behaviour?

Offline EgonOlsen

  • Administrator
  • quad
  • *****
  • Posts: 11745
    • View Profile
    • http://www.jpct.net
Re: blitting not showing texture on quality change
« Reply #3 on: August 28, 2010, 12:12:47 pm »
That's caused by the downsampling. Use larger texts, blit to the front buffer if possible (i.e. after the update()-call) or use scaled blitting (might look at bit fuzzy in software mode). Or live with it. It will happen on higher resolutions anyway unless you are using scaled blits all the way.

Offline zammbi

  • float
  • ****
  • Posts: 360
    • View Profile
Re: blitting not showing texture on quality change
« Reply #4 on: August 28, 2010, 12:36:27 pm »
Quote
blit to the front buffer if possible (i.e. after the update()-call)
Ah cool, that worked. Its perfect now  :D