Author Topic: Texture was dim with Mali 400  (Read 906 times)

Offline kiffa

  • long
  • ***
  • Posts: 199
    • View Profile
Texture was dim with Mali 400
« on: May 15, 2013, 01:57:43 pm »
The same texture (and models) was rendering well with Tegra2 but dim with Mali 400(seems there are some water print upon the texture). See the road:



Log:

05-15 20:09:53.251: D/Woo3d(17573): egl vendor: Android
05-15 20:09:53.251: D/Woo3d(17573): egl version: 1.4 Android META-EGL
05-15 20:09:53.251: D/Woo3d(17573): egl extension: EGL_KHR_image EGL_KHR_image_base EGL_KHR_image_pixmap EGL_KHR_gl_texture_2D_image EGL_KHR_gl_texture_cubemap_image EGL_KHR_gl_renderbuffer_image EGL_KHR_fence_sync EGL_ANDROID_image_native_buffer
05-15 20:09:53.251: D/Woo3d(17573): support opengl-es 2.0
05-15 20:09:53.251: D/Woo3d(17573): choose EGLConfig: MSAA enabled with 2 samples!
05-15 20:09:53.251: D/Woo3d(17573): eglconfig: EGL_RED_SIZE: 5
05-15 20:09:53.251: D/Woo3d(17573): eglconfig: EGL_GREEN_SIZE: 5
05-15 20:09:53.251: D/Woo3d(17573): eglconfig: EGL_BLUE_SIZE: 5
05-15 20:09:53.251: D/Woo3d(17573): eglconfig: EGL_ALPHA_SIZE: 1
05-15 20:09:53.251: D/Woo3d(17573): eglconfig: EGL_DEPTH_SIZE: 24
05-15 20:09:53.251: D/Woo3d(17573): eglconfig: EGL_RENDERABL_TYPE: 5
05-15 20:09:53.251: D/Woo3d(17573): eglconfig: EGL_SAMPLE_BUFFERS: 1
05-15 20:09:53.251: D/Woo3d(17573): eglconfig: EGL_SAMPLES: 4
05-15 20:09:53.251: D/Woo3d(17573): eglconfig: EGL_STENCIL_SIZE: 8
05-15 20:09:53.271: D/Woo3d(17573): 3d Renderer Surface Created
05-15 20:09:53.271: D/Woo3d(17573): 3d Renderer Surface Changed: 1280, 800
05-15 20:09:53.271: D/Woo3d(17573): initFrameBuffer: width: 1280, height: 800
05-15 20:09:53.761: D/Woo3d(17573): GL vendor:ARM
05-15 20:09:53.761: D/Woo3d(17573): GL version:OpenGL ES 2.0
05-15 20:09:53.761: D/Woo3d(17573): GL renderer:Mali-400 MP
05-15 20:09:53.761: D/Woo3d(17573): GLSL version:OpenGL ES GLSL ES 1.00
05-15 20:09:53.761: D/Woo3d(17573): GL extensions:GL_EXT_debug_marker GL_OES_texture_npot GL_OES_compressed_ETC1_RGB8_texture GL_OES_standard_derivatives GL_OES_EGL_image GL_OES_depth24 GL_ARM_rgba8 GL_ARM_mali_shader_binary GL_OES_depth_texture GL_OES_packed_depth_stencil GL_EXT_texture_format_BGRA8888 GL_EXT_blend_minmax GL_OES_EGL_image_external GL_OES_EGL_sync GL_OES_rgb8_rgba8 GL_EXT_multisampled_render_to_texture GL_EXT_discard_framebuffer
05-15 20:09:53.761: D/Woo3d(17573): GL_BLEND is: false
05-15 20:09:53.761: D/Woo3d(17573): GL_CULL_FACE is: false
05-15 20:09:53.761: D/Woo3d(17573): GL_DEPTH_TEST is: true
05-15 20:09:53.761: D/Woo3d(17573): GL_DITHER is: false
05-15 20:09:53.761: D/Woo3d(17573): GL_POLYGON_OFFSET_FILL is: false
05-15 20:09:53.761: D/Woo3d(17573): GL_SAMPLE_ALPHA_TO_COVERAGE is: false
05-15 20:09:53.761: D/Woo3d(17573): GL_SAMPLE_COVERAGE is: false
05-15 20:09:53.761: D/Woo3d(17573): GL_SCISSOR_TEST is: false
05-15 20:09:53.761: D/Woo3d(17573): GL_STENCIL_TEST is: false


« Last Edit: May 15, 2013, 02:04:31 pm by kiffa »

Offline kiffa

  • long
  • ***
  • Posts: 199
    • View Profile
Re: Texture was dim with Mali 400
« Reply #1 on: May 15, 2013, 02:08:46 pm »
I have found the reason: Mali use egl_pixelFormt 5551,but Tegra use 8888, i will change the default format to 8888(I didn't use AAConfigChooser);