Author Topic: Set 3ds rotation pivot from Blender for JPCT use  (Read 1056 times)

Offline kkl

  • float
  • ****
  • Posts: 291
    • View Profile
Set 3ds rotation pivot from Blender for JPCT use
« on: June 04, 2013, 05:26:01 pm »
Hi all,

Does anyone know how to set rotation pivot in Blender and export 3ds for JPCT use? I tried setting pivot to 3D cursor (the rotation point I want) and origin to 3D cursor, but JPCT can't detect it.

Offline EgonOlsen

  • Administrator
  • quad
  • *****
  • Posts: 11747
    • View Profile
    • http://www.jpct.net
Re: Set 3ds rotation pivot from Blender for JPCT use
« Reply #1 on: June 04, 2013, 08:23:43 pm »
...and Config.useRotationPivotFrom3DS has been set to true before loading the file?

Offline kkl

  • float
  • ****
  • Posts: 291
    • View Profile
Re: Set 3ds rotation pivot from Blender for JPCT use
« Reply #2 on: June 05, 2013, 03:44:44 am »
Yes, I did.

 I guess setting the pivot to 3D cursor doesn't save the rotation pivot to 3ds. If the 3ds contains the pivot, it should print out something like "Setting rotation pivot of object........" in JPCT log, isn't it?

How to set rotation pivot and to be saved in 3ds in Blender?

Offline EgonOlsen

  • Administrator
  • quad
  • *****
  • Posts: 11747
    • View Profile
    • http://www.jpct.net
Re: Set 3ds rotation pivot from Blender for JPCT use
« Reply #3 on: June 05, 2013, 07:17:42 am »
... it should print out something like "Setting rotation pivot of object........" in JPCT log, isn't it?
Yes, something like this.

Offline kkl

  • float
  • ****
  • Posts: 291
    • View Profile
Re: Set 3ds rotation pivot from Blender for JPCT use
« Reply #4 on: June 13, 2013, 10:42:55 am »
I tried to figure the way in Blender, it seems like it's not exporting the rotation pivot. Do we need Bones for the rotation pivot?

Offline EgonOlsen

  • Administrator
  • quad
  • *****
  • Posts: 11747
    • View Profile
    • http://www.jpct.net
Re: Set 3ds rotation pivot from Blender for JPCT use
« Reply #5 on: June 13, 2013, 04:01:30 pm »
Quote
Do we need Bones for the rotation pivot?
No, you "just" have to make Blender export it...