www.jpct.net

jPCT - a 3d engine for Java => Support => Topic started by: Melssj5 on August 29, 2008, 06:57:39 am

Title: Problem loading applet
Post by: Melssj5 on August 29, 2008, 06:57:39 am
Hi I made an applet and signed it, I extractes the class folder from lwjgl.jar, lwjgl-util.jar and jpct.jar and put the in the classpath. I coipied the lwjgl.dll in the system32. and I am getting tis:


Java version is: 1.5.0_07
-> support for BufferedImage
Version helper for 1.2+ initialized!
-> using BufferedImage
Software renderer (OpenGL mode) initialized
Software renderer disposed
java.lang.LinkageError: Version mismatch: jar version is '12', native libary version is '11'
   at org.lwjgl.Sys.<clinit>(Sys.java:105)
   at org.lwjgl.opengl.AWTGLCanvas.<clinit>(AWTGLCanvas.java:88)
   at com.threed.jpct.AWTGLRenderer.init(Unknown Source)
   at com.threed.jpct.FrameBuffer.enableRenderer(Unknown Source)
   at com.threed.jpct.FrameBuffer.enableGLCanvasRenderer(Unknown Source)
   at visor.Visor.<init>(Visor.java:55)
   at sun.reflect.NativeConstructorAccessorImpl.newInstance0(Native Method)
   at sun.reflect.NativeConstructorAccessorImpl.newInstance(Unknown Source)
   at sun.reflect.DelegatingConstructorAccessorImpl.newInstance(Unknown Source)
   at java.lang.reflect.Constructor.newInstance(Unknown Source)
   at java.lang.Class.newInstance0(Unknown Source)
   at java.lang.Class.newInstance(Unknown Source)
   at sun.applet.AppletPanel.createApplet(Unknown Source)
   at sun.plugin.AppletViewer.createApplet(Unknown Source)
   at sun.applet.AppletPanel.runLoader(Unknown Source)
   at sun.applet.AppletPanel.run(Unknown Source)
   at java.lang.Thread.run(Unknown Source)



Any idea?
Title: Re: Problem loading applet
Post by: EgonOlsen on August 29, 2008, 09:16:21 am
Looks like an older dll being used for whatever reason. Are you sure that the copied dll in system32 is of the correct version?
Title: Re: Problem loading applet
Post by: Melssj5 on August 29, 2008, 03:30:48 pm
Yes, the classes and the dlls where taken from the same jpct.zip. If I run it from the eclipse IDE it runs without problem. This happens only when I run the applet from a web page. Its strange. I deleted an copied the dlls again and nothing. this weekened I will try again with a new download from today to see if that helps.
Title: Re: Problem loading applet
Post by: EgonOlsen on September 01, 2008, 08:00:03 am
Maybe an old dll resides in the applet cache? You can empty that caches via the Java control panel.
Title: Re: Problem loading applet
Post by: Melssj5 on September 09, 2008, 04:34:08 pm
Well, I cleaned everything and still having the problems. I guess it may be something with eclipse. I loaded an old applet made with jpct and after making a few few changes it didnt run. I did undo the changes but never worked again.

When I try to run the applet in my pc it says: Acces denied to read file. So I signed the applet and now it never finds the files. I cant get my applets to work now. The same applets that used to work. I am confused.

Anyway. Back to the original problem I am still having the same problem after cleaning the cache of the browser and cleaning evertything from the java option in the control panel.
Title: Re: Problem loading applet
Post by: EgonOlsen on September 09, 2008, 05:24:03 pm
There has to be an old dll somewhere on the system and the VM tries to load it in combination with a new lawjgl.jar. Hard to tell if the dll resides on the system or is being transfered by the server....
Have you scanned the whole machine for lwjgl.dlls?
Title: Re: Problem loading applet
Post by: Melssj5 on September 09, 2008, 11:07:40 pm
yes I did but I will do it again. and delete all the lwjgl from my machine and put new ones. by tomorrow maybe I will post what happened
Title: Re: Problem loading applet
Post by: Melssj5 on September 15, 2008, 07:54:49 pm
mm yes, I had a dll copied in the firefox directory.