Author Topic: Problem loading applet  (Read 3487 times)

Offline Melssj5

  • double
  • *****
  • Posts: 715
    • View Profile
Problem loading applet
« on: August 29, 2008, 06:57:39 am »
Hi I made an applet and signed it, I extractes the class folder from lwjgl.jar, lwjgl-util.jar and jpct.jar and put the in the classpath. I coipied the lwjgl.dll in the system32. and I am getting tis:


Java version is: 1.5.0_07
-> support for BufferedImage
Version helper for 1.2+ initialized!
-> using BufferedImage
Software renderer (OpenGL mode) initialized
Software renderer disposed
java.lang.LinkageError: Version mismatch: jar version is '12', native libary version is '11'
   at org.lwjgl.Sys.<clinit>(Sys.java:105)
   at org.lwjgl.opengl.AWTGLCanvas.<clinit>(AWTGLCanvas.java:88)
   at com.threed.jpct.AWTGLRenderer.init(Unknown Source)
   at com.threed.jpct.FrameBuffer.enableRenderer(Unknown Source)
   at com.threed.jpct.FrameBuffer.enableGLCanvasRenderer(Unknown Source)
   at visor.Visor.<init>(Visor.java:55)
   at sun.reflect.NativeConstructorAccessorImpl.newInstance0(Native Method)
   at sun.reflect.NativeConstructorAccessorImpl.newInstance(Unknown Source)
   at sun.reflect.DelegatingConstructorAccessorImpl.newInstance(Unknown Source)
   at java.lang.reflect.Constructor.newInstance(Unknown Source)
   at java.lang.Class.newInstance0(Unknown Source)
   at java.lang.Class.newInstance(Unknown Source)
   at sun.applet.AppletPanel.createApplet(Unknown Source)
   at sun.plugin.AppletViewer.createApplet(Unknown Source)
   at sun.applet.AppletPanel.runLoader(Unknown Source)
   at sun.applet.AppletPanel.run(Unknown Source)
   at java.lang.Thread.run(Unknown Source)



Any idea?
Nada por ahora

Offline EgonOlsen

  • Administrator
  • quad
  • *****
  • Posts: 11745
    • View Profile
    • http://www.jpct.net
Re: Problem loading applet
« Reply #1 on: August 29, 2008, 09:16:21 am »
Looks like an older dll being used for whatever reason. Are you sure that the copied dll in system32 is of the correct version?

Offline Melssj5

  • double
  • *****
  • Posts: 715
    • View Profile
Re: Problem loading applet
« Reply #2 on: August 29, 2008, 03:30:48 pm »
Yes, the classes and the dlls where taken from the same jpct.zip. If I run it from the eclipse IDE it runs without problem. This happens only when I run the applet from a web page. Its strange. I deleted an copied the dlls again and nothing. this weekened I will try again with a new download from today to see if that helps.
Nada por ahora

Offline EgonOlsen

  • Administrator
  • quad
  • *****
  • Posts: 11745
    • View Profile
    • http://www.jpct.net
Re: Problem loading applet
« Reply #3 on: September 01, 2008, 08:00:03 am »
Maybe an old dll resides in the applet cache? You can empty that caches via the Java control panel.

Offline Melssj5

  • double
  • *****
  • Posts: 715
    • View Profile
Re: Problem loading applet
« Reply #4 on: September 09, 2008, 04:34:08 pm »
Well, I cleaned everything and still having the problems. I guess it may be something with eclipse. I loaded an old applet made with jpct and after making a few few changes it didnt run. I did undo the changes but never worked again.

When I try to run the applet in my pc it says: Acces denied to read file. So I signed the applet and now it never finds the files. I cant get my applets to work now. The same applets that used to work. I am confused.

Anyway. Back to the original problem I am still having the same problem after cleaning the cache of the browser and cleaning evertything from the java option in the control panel.
Nada por ahora

Offline EgonOlsen

  • Administrator
  • quad
  • *****
  • Posts: 11745
    • View Profile
    • http://www.jpct.net
Re: Problem loading applet
« Reply #5 on: September 09, 2008, 05:24:03 pm »
There has to be an old dll somewhere on the system and the VM tries to load it in combination with a new lawjgl.jar. Hard to tell if the dll resides on the system or is being transfered by the server....
Have you scanned the whole machine for lwjgl.dlls?

Offline Melssj5

  • double
  • *****
  • Posts: 715
    • View Profile
Re: Problem loading applet
« Reply #6 on: September 09, 2008, 11:07:40 pm »
yes I did but I will do it again. and delete all the lwjgl from my machine and put new ones. by tomorrow maybe I will post what happened
Nada por ahora

Offline Melssj5

  • double
  • *****
  • Posts: 715
    • View Profile
Re: Problem loading applet
« Reply #7 on: September 15, 2008, 07:54:49 pm »
mm yes, I had a dll copied in the firefox directory.
Nada por ahora