Author Topic: my 3DS files dnt work  (Read 5299 times)

Anonymous

  • Guest
my 3DS files dnt work
« on: December 14, 2004, 07:22:52 pm »
my .3DS files dnt work so should i convert them into .3ds? if yeas then does any1 know were i can get a tool or plugin which converts .3DS into .3ds. thx for ur help!

Offline EgonOlsen

  • Administrator
  • quad
  • *****
  • Posts: 11747
    • View Profile
    • http://www.jpct.net
my 3DS files dnt work
« Reply #1 on: December 14, 2004, 08:09:22 pm »
What are you talking about?

Anonymous

  • Guest
my 3DS files dnt work
« Reply #2 on: December 14, 2004, 08:35:14 pm »
well some files are .3DS and some r .3ds so i thought ther was different, also when i load a .3DS file it does not show up

Offline EgonOlsen

  • Administrator
  • quad
  • *****
  • Posts: 11747
    • View Profile
    • http://www.jpct.net
my 3DS files dnt work
« Reply #3 on: December 14, 2004, 08:50:46 pm »
No, it's most likely not different. It's just uppercase against lowercase. In anything but windows, case matters. So maybe your files are not loaded correctly because you are loading an uppercase file by using a lowercase name or vive versa. If it's not a valid 3DStudio format (i.e one that jPCT doesn't understand), it will tell you so in the console.

Offline Melssj5

  • double
  • *****
  • Posts: 715
    • View Profile
Same problem
« Reply #4 on: December 20, 2004, 02:03:16 am »
You must rename your file from xxxxxx.3DS to xxxxxx.3ds, It shouldnt be difference but, I got the same problem and I solved it on that way. You can rename it from windows without problem. but it os a kind of stange becausse I solved my problem when using an applet, but not when usinga frame, well I am newbie in this, I might be wrong
Nada por ahora

Offline Melssj5

  • double
  • *****
  • Posts: 715
    • View Profile
my 3DS files dnt work
« Reply #5 on: December 26, 2004, 03:49:54 am »
Quote from: "EgonOlsen"
What are you talking about?


I do my models in 3D Studio max 6.0, I can load them using an applet, but when I am doing a frame,I just cant load neither them nor the textures, A message error appears saying that is  not a valid .3DS file, but thats not true becausse I load them on applets but not in frames, whats the problem?????, I am not using the loader with the document base on frames!  :x.

When using applets I solves the problem renaming my files from .3DS to .3ds, but in frames in doesnt work, if I use the .3DS filea message appears saying that the file cant be found! Its like if no files can be read when not using applets.  :roll:

I am using Forte 3.0 for doing my awt applets and my awt frames!, Windows XP Pro.
Nada por ahora

Offline EgonOlsen

  • Administrator
  • quad
  • *****
  • Posts: 11747
    • View Profile
    • http://www.jpct.net
my 3DS files dnt work
« Reply #6 on: December 26, 2004, 12:43:36 pm »
It should work. I think that your path is somehow wrong or something like that. Please post your loading code (or at least the important parts).

Offline Melssj5

  • double
  • *****
  • Posts: 715
    • View Profile
my 3DS files dnt work
« Reply #7 on: December 26, 2004, 12:50:13 pm »
It Should work, but it doesnt, its okay if I send you all the folder with all the files so you can check it please!!!!!!  :D
Nada por ahora

Offline EgonOlsen

  • Administrator
  • quad
  • *****
  • Posts: 11747
    • View Profile
    • http://www.jpct.net
my 3DS files dnt work
« Reply #8 on: December 26, 2004, 12:53:47 pm »
Quote from: "Melssj5"
It Should work, but it doesnt, its okay if I send you all the folder with all the files so you can check it please!!!!!!  :D
You may do that if it's not too large. I'm on a modem connection right now.

Offline Melssj5

  • double
  • *****
  • Posts: 715
    • View Profile
my 3DS files dnt work
« Reply #9 on: December 26, 2004, 02:06:10 pm »
Quote from: "EgonOlsen"
Quote from: "Melssj5"
.


Yes, I set the path as C:/proyectos/java/forte/sampledir/Games/Frame/bajos.3ds and it worked, also for the textures, thank you.
Nada por ahora

Offline EgonOlsen

  • Administrator
  • quad
  • *****
  • Posts: 11747
    • View Profile
    • http://www.jpct.net
my 3DS files dnt work
« Reply #10 on: December 26, 2004, 04:56:30 pm »
Quote from: "Melssj5"
Yes, I set the path as C:/proyectos/java/forte/sampledir/Games/Frame/bajos.3ds and it worked, also for the textures, thank you.
But you should investigate why it doesn't work with the relative path. Your working directory doesn't seem to be what you expect it to be.

Offline Melssj5

  • double
  • *****
  • Posts: 715
    • View Profile
my 3DS files dnt work
« Reply #11 on: December 26, 2004, 10:01:25 pm »
Quote from: "EgonOlsen"
.


Yes I will, but Its very extrange that it works on applets chanching the name from .3DS to .3ds and worked perfectly, but in frames it doesnt. I think that is the same problem that had the guy who post the topic, I think that somthing is worng with the code of the engine but, I will incestigate becausse I dont know a lot about handling files!, Thank you for all your help. 8)
Nada por ahora

Offline EgonOlsen

  • Administrator
  • quad
  • *****
  • Posts: 11747
    • View Profile
    • http://www.jpct.net
my 3DS files dnt work
« Reply #12 on: December 27, 2004, 11:35:45 am »
Quote from: "Melssj5"
Quote from: "EgonOlsen"
.
I think that somthing is worng with the code of the engine
Very very unlikely. jPCT takes whatever name you give it to load the file and that's all it does. If anything goes wrong with loading your files, it's most likely your own fault.