Author Topic: Objects which disappear  (Read 2869 times)

Offline JayJay

  • byte
  • *
  • Posts: 3
    • View Profile
    • http://www.fallengalaxy.com
Objects which disappear
« on: January 08, 2006, 11:58:26 am »
Hello !

I am using jPCT to render stellar systems, but I have a problem : some objects disappear...
Here are 2 screenshots :

The system contains 2 planets, a sun and an asteroid belt :


And with a translation along Y axis (bottom of the screen), some asteroids disappear :


I guess I have to change a parameter, but I haven't found which one...
Any ideas ?

BTW, congrats for the software renderer, very powerful and useful ;)

Offline EgonOlsen

  • Administrator
  • quad
  • *****
  • Posts: 11777
    • View Profile
    • http://www.jpct.net
Objects which disappear
« Reply #1 on: January 08, 2006, 02:22:07 pm »
Are you getting a message that too many polygons have been added to the VisList (or similar...)? Try to change Config.maxPolysVisible to..let's say 10000 and see if that fixes the problem.

Offline JayJay

  • byte
  • *
  • Posts: 3
    • View Profile
    • http://www.fallengalaxy.com
Objects which disappear
« Reply #2 on: January 08, 2006, 03:08:17 pm »
You are right, I guess there were too many polygons to render (but I didn't get any message from jPCT...)

Actually, I have a class StellarSystem which extends World, and I changed Config.maxPolysVisible in the constructor of this class. I tried to put the call before building the object, and now it works :)

Just an advice : add in the Javadoc that Config.maxPolysVisible should be set before building World instance ;)

And thanks for your help !

Offline EgonOlsen

  • Administrator
  • quad
  • *****
  • Posts: 11777
    • View Profile
    • http://www.jpct.net
Objects which disappear
« Reply #3 on: January 08, 2006, 05:35:58 pm »
Quote from: "JayJay"
You are right, I guess there were too many polygons to render (but I didn't get any message from jPCT...)

Just an advice : add in the Javadoc that Config.maxPolysVisible should be set before building World instance ;)
Strange...you should get that message unless you've turned logging off or are using a slightly older version. Which version of jPCT are you using?
The behaviour is documented. It says in Config: "This value has to be modified before constructing a world."

Offline JayJay

  • byte
  • *
  • Posts: 3
    • View Profile
    • http://www.fallengalaxy.com
Objects which disappear
« Reply #4 on: January 08, 2006, 06:43:22 pm »
I was using an old version jPCT (1.06) that I used few months ago for a game, that's why the Javadoc wasn't updated and I didn't get any warning...

Sorry, my fault, I shall pay more attention next time  ;)