Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - imiyar

Pages: [1]
Support / Re: Rendering flat surface without smoothing the edge
« on: May 06, 2017, 10:14:25 am »
Well, I solved this flat rendering problem, and now I have another weird thing... I attached some screenshots here. The cube and the cone on the right side are rendered correctly, but the building was extremely bright. And if I move the camera, I can see a weird "shadow line" moving with my camera (see the image below). Can't understand why this happened. Any clues?

Support / Re: Rendering flat surface without smoothing the edge
« on: May 05, 2017, 11:56:10 pm »
Not sure if that's the best solution. The best way would be to store the normals in the 3d file (has to be OBJ in that case) and set Config.useNormalsFromOBJ=true before loading the model. That will make jPCT-AE skip the internal normal calculations and use normals from the file.

Yeah actually I set the shading mode to be FAKE_FLAT but it somehow doesn't work... But Config.useNormalsFromOBJ=true works very well. Thanks!!

Support / Re: Rendering flat surface without smoothing the edge
« on: May 05, 2017, 05:34:48 am »
You can use  "yourObject3D.setShadingMode(Object3D.SHADING_FAKED_FLAT);"

Thank you so much!!

Support / Rendering flat surface without smoothing the edge
« on: May 04, 2017, 11:29:43 pm »
Hi again,

I want to load a model of a building which has a lot of hard edges, and it looks very weird because all the edges are smoothed. Is there a way to call the build() method without calling calcNormals()? I also checked the IVertexController class, but I don't know how to use it... Is there any example code for IVertexController?

I attached an image of my building model with this post.

Thank you for the quick reply! Actually I figured it out myself.

There's nothing wrong with the code. The reason is that the size of the default marker in Vuforia 6.2 sample is set to [0.24, 0.17] in their .xml file (they use meter as default unit scale), and the size of the cylinder in the scene is [20, 40]... That's why things got weird.

Hi friends,

I am trying to integrate jPCT-AE with Vuforia 6.2 sample code and it is not working well.

The problem I have is that I cannot see the model unless I translate it along the Z axis by a negative number. It seems that the model is rendered "beyond the scene". But if I add a line like cylinder.translate(0,0,-100), the model will appear but it doesn't stay on the same position on the marker when I move the phone.

The code I use is from the Vuforia559_jPCT-AE repo on Github. I replace the ImageTarget part in Vuforia 6.2 sample with the code in src/com/vuforia/samples in Vuforia559_jPCT-AE. No other changes beside this.

I have no clue about how to deal with this problem... Anyone has some ideas? Thanks!!

Pages: [1]